
زردی نوزادان چیست؟
زردی نوزادان تغییر رنگ پوست و چشم نوزادان تازه متولد به زردی می باشد و به این دلیل رخ می دهد که خون نوزاد حاوی مقدار زیادی بیلی روبین (bil-ih-ROO-bin)، رنگدانه زرد گلبول های قرمز خون است. زردی نوزاد یک بیماری شایع است که به دو نوع فیزیولوژیک و غیر فیزیولوژیک تقسیم بندی می شود، زردی های فیزیولوژیک از روز سوم بعد از تولد معمولا شروع می شود و در روز 5 تا 6 بعد از تولد مقدار آن کاهش می یابد.
زردی نوزاد معمولاً به این دلیل رخ می دهد که کبد نوزاد به اندازه کافی بالغ نیست تا از بیلی روبین موجود در جریان خون را خارج کند. در برخی از نوزادان، یک بیماری زمینه ای ممکن است باعث زردی نوزاد شود. اختلالات زمینه ای ممکن است باعث ایجاد زردی غیر فیزیولوزیک در نوزادان شود. در این موارد، زردی اغلب خیلی زودتر از زردی فیزیولوژیکی ظاهر میشود.
بیماری ها یا شرایطی که می توانند باعث ایجاد زردی شوند عبارتند از:
خونریزی داخلی، عفونت ویروسی و باکتریایی، سو عملکرد کبدی، کمبود آنزیم، اختلال در گلبول های قرمز که باعث آزاد سازی بیش از حد بیلی روبین می شود. یکی از دلایل شایع زردی غیر فیزیولوژیک ناسازگاری گروه های خونی می باشد و با آزمایشاتی که از نوزاد گرفته می شود این موضوع مشخص می شود.اکثر نوزادانی که بین هفته 35 بارداری و ترم متولد می شوند، نیازی به درمان زردی ندارند. به ندرت، سطح بالای بیلی روبین خون به طور غیرعادی می تواند نوزاد تازه متولد شده را در معرض خطر آسیب مغزی قرار دهد.